Glas Javnosti

ZAGAĐENA REKA I MRTVE RIBE: Čukarički rukavac već godinama je EKOLOŠKA KATASTROFA, a nadležni ne reaguju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kod beogradske Ade Ciganlije, u Čukaričkom rukavcu, poslednjih dana uginula riba je na gotovo svakom koraku. Zbog zagađenosti vode dešava se prava ekološka katastrofa.

Ribolovci kažu da je u pitanju dugogodišnji problem, na koji nadležni, uprkos brojnim prijavama, ne reaguju, a ko i na koji način zagađuje taj deo reke Save- još nije poznato.

Nepodnošljiv smrad, crna voda, uginula riba slika je Čukaričkog rukavca koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra Beograda.

Zbog velike zagađenosti koja traje danima, ribolovci kažu da su u problemu.

-Evo, samo zabacite najlon i kad skidate ribu, vi liznete najlon to je ukus katastrofa, to je otrov neki, ja ne znam šta je to- kaže ribolovac Saša Šćepanović za N1.

-Ima puno mrtve ribe i ribe koja će uskoro biti mrtva, jer je sva na površini i to ribe koje inače žive na dnu, normalno stanište im je dno, one su sada na površini i pokušavaju da dođu do kiseonika koji je sada izgleda samo u gornjem površinskom sloju vode- priča Stevan Stefanović, sportski ribolovac.


-Ispušta se nekakva voda - zagađena voda od koje riba umire masovno, pored toga širi se i nesnosan smrad, neprijatan miris i to traje već godinama, međutim taj ko to radi nekažnjeno se provlači i godinama se izvalači i niko ga ne kažnjava i on to može da radi slobodno, bez straha da će biti kažnjen- kaže Stefanović.


Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je 2015. u ulozi gradskog menadžera najavio da su obezbeđena sredstva za čišćenje Čukaričkog rukavca. Međutim, nije saopšteno šta je po tom pitanju konkretno i urađeno.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR