Glas Javnosti

VRTIĆ U SUBOTICI POČEO DA SE RUŠI: 160 MALIŠANA izmešteno iz obdaništa iz BEZBEDNOSNIH RAZLOGA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Deo objekta vrtica "Proletarac" u Subotici počeo je da se ruši, a preti mu i dalje urušavanje, zbog izgradnje stambene jedinice na susednoj parceli. Oko 160 dece koja borave u vrtiću, iz bezbednosnih razloga, izmešteni su do daljnjeg iz objekta.

- Problem je što su naša dece ova bila nebezbedna 2 meseca, tek sad u petak su reagovali nakon urušavanja - rekao je Nikola Stipanović, otac deteta koje je boravilo u vrtiću "Poletarac.   

Iz predškolske ustanove kažu da su od početka pratili situaciju i preduzimali sve što je bilo u njihovoj moći.

- Do petka mi nismo imali nikakve bojazni, deca su normalno boravila i igrala se u vrtiću. Jedan zid u toku tih radova se u dvorišnom delu stušio, iz tog razloga je taj deo bio zatvoren. Iza tog zida se nalaze 3 vaspitno obrazovne grupe, tako da pistoji mogućnost urušavanja komletnog vrtića i jednostavno kao direktor vrtića i grad neće to dopustiti - Nebojša Markez, direktor PU "Naša radost" Subotica.

 

Investitor građevinskih radova ovog budućeg stambenog objekta u svom pismenom obrazloženju tvrdi da radovi ni na koji način neće uticati na fizičku ili zdravstvenu bezbednost dece i da su učinili sve što su mogli.

Oko 160 dece koja su boravila u ovom vrtiću razmeštena su po drugim objektima u gradu, što po mišljenju roditelja nije najbolje rešenje.

- Trebali su prvo da nam obezbede objekat koji je u blizini ovog vrtića i koji nam odgovara, drugi problem je to što u tim objektima gde su sad deca spavaju u trpezariji. Rekli su nam da je to privremeno rešenje, da dok predškolska grupa ne završi svoj boravak u vrtiću da ostali mogu da uđu u sobu. Deci je to naravno zanimljivo, a nama je to strašno - rekao je otac deteta koje je boravilo u vrtiću "Poletarac" za Kurir. 

Kada će se i da li će se mališani vratiti u svoj vrtić ne zna se, izvesno je samo da zgrada na susednoj parceli neće biti završena pre kraja naredne godine

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR