Glas Javnosti

PROGNOZA ZA OKTOBAR: Početak topao a od ovog datuma kreće ZAHLAĐENJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za oktobar, a kako je najavljeno, nakon toplog početka meseca, uslediće i veliki pad temperature.

Prema mesečnoj prognozi, početak meseca biće sunčan i topao, a već od 5. oktobra temperatura će početi postepeno da opada, uz petodnevni kišni period.

Početkom druge dekade stiže razvedravanje, a na Miholjdan, 12. oktobra, biće sunčano i toplo.

U narednih 10 dana temperatura će se ustaliti, krećući se između 18. i 21. podeoka, uz smenu oblačnih i sunčanih perioda.

Blago zahlađenje počeće 23. oktobra tako da će najviša dnevna temperatura do kraja meseca biti oko 19 stepeni.

Kako je prethodnih dana najavio meteorolog Đorđe Đurić, tokom prvih dana oktobra, iznad severnog Atlantika biće razvijen veoma snažan ciklon, tako da se prema trenutnim prognozama tokom prvih 7 do 10 dana oktobra očekuje umereno toplo i toplo, uz temperature preko 20 stepeni, a oko petog oktobra bilo bi najtoplije sa vrednostima i preko 25 stepeni, jer bi ciklon u svom prednjem delu uslovljavao južna strujanja i priliv tople vazdušne mase do i preko našeg područja.

Dakle, prema trenutnim prognozama, poslednji dani septembra biće obeleženi promenljivim i svežijim vremenom, a prva dekada oktobra suvim, stabilnim i toplim vremenom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR