Glas Javnosti

VESIĆEVA EKIPA U MIŠIJOJ RUPI: Inspektori NESTALI posle krivične prijave tužilaštva za divlju gradnju u Humskoj (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ekipa Gorana Vesića je nestala! Posle krivične prijave koju je Prvo tužilaštvo u Beogradu podnelo protiv investitora zbog divlje gradnje u Humskoj, nema više ni građevinske inspekcije Beograda i Savskog venca, kao ni saradnika večitog zamenika iz "Železnica Srbije"...

Sve nadležne institucije su se sakrile u mišiju rupu. Kako je tužilaštvo napisalo krivičnu prijavu, na osnovu koje se može izreći zatvorska kazna, niko više ne želi da se oglašava o bahatoj gradnji u Humskoj ulici na beogradskom Topčiderskom brdu gde su investitori kopajući temelj za višespratnicu udarili u gredu tunela "Prokop".


Gradilište je zapečatali građevinska inspekcija posle serije tekstova "Glasa javnosti" i osam meseci ilegalnog rada građevinskih mašina. Onda se uključilo i Prvo tužilaštvo, sprovelo istragu i napisalo prijavu.

Danas, niko od umešanih u nedozvoljenu gradnju ne želi da odgovora na pitanja "Glasa".


Zapečaćeno gradilište u Humskoj broj 10

Nadležni u "Železnicama Srbije" ne žele da kažu ko je divljim investitorima dao potvrdu da je temelj nesuđene višespratnice udaljen 48 metara od tunela. Istina je da je temelj direktno udario u gredu tunela, a iz "Železnica" još nema istrage o potpisniku sporne potvrde. 


Sada i građevinske inspekcije Opštine Savski venac, na čijoj teritoriji se nalazi divlje gradilište u Humskoj, kao i njihove kolege iz gradske građevinske inspekcije, neće da preuzmu odgovornost. Jednostavno, prebacuju lopticu jedni drugima.

U Humskoj 10 je planirana izgradnja atraktivne višespratnice od 36 stambenih jedinica, od kojih su sve sem jedne unapred prodate. Investitori, koji su sve vreme pretili komšijama "svojim bratom Vesićem", prihodovali su ove prodaje šest miliona evra.

Sada, postavljamo i policiji i tužilaštvo prosto pitanje: Ko će vratiti 6.000.000 evra kupcima?

Svakako, putnici vozova za sada su bezbedni jer neće zgrada propasti kroz tunel najfrekventnijeg tunela u Srbiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR