Glas Javnosti

Весић: У плану да Београд има око 500 припадника комуналне милиције

Društvo
Autor: Danas.rs/ foto: pixabay

Заменик градоначелника Горан Весић и начелница Градске управе Сандра Пантелић присуствовали су данас састанку Комуналне милиције на коме је презентован годишњи извештај. Весић је том приликом истакао да ова служба представља важан део комуналног система Града Београда чији се рад цени.

У Београду тренутно има 340 комуналних милиционера, у претходном периоду смо примили њих 60 и тиме смо дошли до највећег броја припадника Комуналне милиције од њеног оснивања. Планирамо да током ове године примимо још 150 комуналних милицонера, тако да ће Град Београд имати скоро 500 припадника ове службе. То значи да ће бити више комумналног реда и да ће грађани бити сигурнији. Први пут ћемо имати испоставе Комуналне милиције у приградским општинама, а за почетак планирано је да то буде у Обреновцу и Младеновцу – истакао је Весић.

Он је подсетио да је Град Београд прошле године набавио скоро 40 нових аутомобила за потребе овог секретаријата, те да је потпуно обновљен возни парк.

– Уложили смо у опрему, а у току је и израда софтвера, тако да ће сваки комунални милиционер имати таблет и на лицу места сликама и исписивањем записника на таблету документовати све што се дешава, а што ће се аутоматски претварати у пријаве. На тај начин убрзали смо рад на терену, избацили све друге непотребне формалности – нагласио је Весић.

Он је најавио да ће припадници Комуналне милиције у наредном периоду променити униформе у складу са законом.
Већ имамо неколико различитих верзија како ће оне изгледати, пустићемо и грађане да гласају и дају своје предлоге и на основу тога наредне године кренућемо у набавку нове опреме. Комунална милиција је важан део комуналног система Града Београда и ми смо поносни на њихове резултате. Они раде у тешким условима, често имају интервенције када раде са различитим групама становништва и зато имају обавезу да се понашају смирено и са већим степеном толеранције – рекао је заменик градоначелника.

Вршилац дужности секретара за послове комуналне милиције Иван Дивац је приликом презентације резултата рада у протеклој години истакао да овај секретаријат има веома добру сардању са Полицијском управом за град Београд, пре свега са Интервентном јединицом и Управом саобраћајне полиције. Како је додао, најважнији резултат прошле године постигнут је заједничким радом, те је после више од 30 година искорењен дивљи такси у Београду.

– Прошле године смо добили нова возила, завршена је и набавка за нови софтвер који ће убрзати и олакшати рад комуналних милиционера. Настављамо да уводимо комунлани ред, уз пуну подршку Града, а ми дајемо најбоље могуће резултате – закључио је Дивац.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR