Glas Javnosti
posta

VESIĆ SE OGLASIO O STANJU U BLOKU 37: Ne nasedajte!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da moli investitore zgrade u Bloku 37 da sačeka završetak procesa preispitivanja građevinske dozvole, kao što molim i građane da budu dostojanstveni i da ne nasedaju na provokacije, pre svega političke.

On je gostujući na TV Prva istakao da njegova pozicija u toj situaciji nije nimalo laka zato što investitor ima sve građevinske dozvole i ima pravo da gradi.

 

– S druge strane, zgradi tog gabarita nije mesto u Bloku 37 jer potpuno zatvara sve zgrade koje se tamo nalaze, pa ljudima koji tamo žive nije prijatno. Zato mislim da su građani u pravu. Nekoliko puta razgovarao sam sa investitorom i građanima i građani su čuli šta u ime Grada nudim investitoru. To je samo ono što je u skladu sa zakonom, da ga Grad obešteti za novac koji je uložio u tu lokaciju i za broj kvadrata na nekoj drugoj lokaciji. Ta moja ponuda investitoru i dalje stoji, a ukoliko je spreman da razgovaramo Grad je spreman da tu ponudu brzo realizuje. Tako sam rešio i problem sa parkićem na Banovom brdu te Grad uskoro treba da se upiše kao vlasnik tog parka. Taj investitor je imao razumevanja i pristao na dogovor sa Gradom – rekao je Vesić.

 

Prema njegovim rečima, nije u redu što je investitor nastavio sa radovima jer je dogovor bio da sačeka da se postigne rešenje, pogotovo što su se građani žalili Ministarstvu saobraćaja, građevine i infrastrukture.

– Ovo ministarstvo je već donelo određeno rešenje, uputilo je Grad kako da postupi i očekujemo da se u Gradu završi proces preispitivanja građevinske dozvole, da li je ona izdata u potpunosti u skladu sa zakonom. Poručujem investitoru da sačeka i da i dalje važi ponuda Grada da neće izgubiti novac. Mislim da je to veoma važno jer Beograd zavisi od investicija i ne možemo uvek da zaustavljamo gradnju. Ovde sam stao iza građana jer su građani potpuno u pravu i verujem da ćemo naći rešenje. Molim investitora da sačeka završetak procesa preispitivanja građevinske dozvole, kao što molim i građane da budu dostojanstveni i da ne nasedaju na provokacije, pre svega političke – rekao je zamenik gradonačelnika.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR