Glas Javnosti

VELIKI ŠUMSKI POŽAR: Gori 15 hektara šume iznad varošice Ušće u Ibarskoj klisuri

Društvo
Autor: Glas javnosti

Veliki šumski požar u ataru ušćanskih sela Kamenjani i Jabukovo polje, poviše rudarske varošice Ušće u Ibarskoj klisuri, pedesetak kilometara od Kraljeva, koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima izbio u sredu po podne, bar zasad nije ugrozio nijedno domaćinstvo, ali je pričinio značajnu materijalnu štetu.

Vatrena stihija je, prema nezvaničnim procenama, zahvatila oko 15 hektara borove šume i niskog rastinja. Po veoma nepristupačnom terenu, u gašenju požara angažovane su vatrogasne ekipe iz Kraljeva i iz Ušća, a očekuje se da im u pomoć pristignu i kolege iz Raške.


Vatrogasci ulažu velike napore da vatru stave pod kontrolu i spreče njeno dalje širenje, ali im osim konfiguracije terena intrevenciju dodatno otežava i snažan vetar koji razbuktava plamen, pišu Novosti.

O uzrocima požara za sada se samo nagađa, mada se kao i toliko puta ranije pretpostavlja da je i ovog puta u pitanju ljudski faktor. A, kolika je pričinjena šteta, koja izvesno nije mala, biće precizno utvrđano nakon što vatra bude potpuno ugašena i sprovedena detaljna istraga.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR