Glas Javnosti

VELIKI GEST: PROFESORI I STUDENTI PRIRODNO - MATEMATIČKOG FAKULTETA IZ NOVOG SADA ODRŽAVAJU JAVNE ČASOVE MATEMATIKE  ZA OSMAKE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usred junskog ispitnog roka, kada su im vreme i koncentracija vredni zlatnog grumenja, studenti završnih godina sa svojim profesorima Departmana za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu održavaju danas i sutra besplatne onlajn pripreme za malu maturu, odnosno za test iz matematike, svršenim osnovcima, jer su svesni koliko ih je vanredna nastava u pandemiji korone om

Ova izuzetno plemenita akcija, koja omogućava pristup do 10.000 osmaka je nesumnjivo i  najveća prezentacija javnih časova u Srbiji ikada, samo je dokaz vitalnosti našeg obrazovanja i  veliki nauk svima koji bi trebalo da o njemu brinu.     

U poruci sa zvaničnog sajta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu može se videti da se obraćaju svim zainteresovanim osmacima širom Srbije da uživo prate ove časove, na kojima mogu i da postavljaju pitanja predavačima, za sve što im ne bude jasno.

- Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, svestan toga da su učenici tokom pandemije radili u otežanim uslovima, na ovaj način želi da pomogne učenicima da uspešno polože malu maturu. Tokom ovih časova biće rešeni neki od testova iz matematike iz prethodnih godina, uz detaljnu analizu kako pristupiti rešavanju zadataka, uz poseban osvrt na najčešće greške, koje učenici prave - navodi se obraćanju zainteresovanim osmacima širom Srbije.

Prvi časovi počeli su danas od 10 časova, a i sutra od istog vremena moći će da ih prate i  učestvuju preko stranica Prirodno-matematičkog fakulteta: https://www.pmf.uns.ac.rs. i https://www.dmi.rs.

Takođe, ukoliko su zainteresovani učenici sprečeni da baš tada uživo prate ove javne časove omogućeno im je da ih odloženo pogledaju, jer će ceo materijal biti snimljen i dostupan u narednim danima.   

Još jedan dokaz da uvek ima način, ako ima dobre volje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR