Glas Javnosti

VELIKA TUGA! IZNENADA UMRLA NOVINARKA KSENIJA VUČIĆ!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ksenija Vučić, poznata novinarka i prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića iznenada je večeras preminula u 54. godini u Beogradu

Uzrok njene iznenadne smrti za sada nije poznat. 

Ksenija Vučić radila je kao novinar više od 30 godina. Karijeru je započela na TV Studiju B, a poslednjih godina je vodila izuzetno gledane emisije na kanalima TV Pink.

Ksenija Vučić je srpska novinarka i direktorka televizije „Pink 3“, te bivša supruga predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

 
Rođena je 1968. godine u Beogradu. Novinarstvom se bavila dugi niz godina.
Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji „Pink“ Ksenija Vučić je radila u časopisu „Srpska reč“, radiju „Fokus“ i televiziji „Studio B“.
Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Никола Груевски) i drugih. Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, aktuelnim predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja. Rođena je 1968. godine u Beogradu.
Pohađala je osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“.
Nakon što je rodila Danila i Milicu povukla se sa srpske medijske scene, a potom prešla na TV „Pink“ gde je vodila emisiju „Pravac“. Za direktorku kablovskog kanala „Pink 3“ je izabrana 2015. godini. Radila je intervjue sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame.


BONUS VIDEO: Profesor Ratko Ristić o korupciji u našim institucijama

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR