Glas Javnosti

VELIKA RACIJA U ŠTRPCU: Kosovska policija upala u Dom zdravlja, TRAŽILI ILEGALNE VAKCINE, reagovao i BEOGRAD!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pripadnicima policije uz  Inspekciju prištinskog Ministarstva zdravlja  upali su danas u Dom zdravlja u Štrpcu, koji radi u okviru zdravstvenog sistema Srbije i tražili vakcine protiv kovida -19, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM) Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju izvršen je pretres na odeljenju za vakcinacije, kovid ambulanti i odeljenju hirurgije, što je izazvalo uznemirenost radnika Doma zdravlja.

Inspektori su sačinili zapisnik u kome stoji da nisu pronašli vakcine, a direktor Doma zdravlja je upozoren da je posedovanje, kako je u zapisniku navedeno, "nelegalno nabavljenih vakcina", krivično del

Kancelarija za KIM ocenjuje da ne postoji administrativni ili politički izgovor kojim se može pravdati antihumano ponašanje Prištine, posebno ako se uzme u obzir da ovo nije prvi pokušaj sprečavanja adekvatne i pravovremene zaštite i lečenja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Kancelarija za KiM i Srbija su tokom čitave epidemije preduzimali nediskriminatorske mere u cilju zaštite zdravlja i života ljudi, ne praveći nikakve razlike po nacionalnoj ili verskoj osnovi, i to je jedini ispravan i civilizovan način u suočavanju sa zajedničkom pretnjom - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će Kancelarija za KiM svim raspoloživim kanalima obavestiti nadležne međunarodne instance o anticivilizacijskom postupanju Prištine, jer politički interesi i razlozi ne mogu i ne smeju biti prepreka ostvarivanju osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Navodi se takođe da u okviru masovne vakcinacije protiv kovida-19, koja se sprovodi u Srbiji, pravo na vakcinu ostvaruju i naši građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR