Glas Javnosti

Velika promena vremena tokom noći: Temperatura niža za 10 stepeni

Društvo
Autor: Glas javnosti

U toku večeri na severu i zapadu Bačke, a u toku noći i jutra i u ostalim predelima Srbije, očekuje se jak, na udare i olujni severozapadni vetar i to usled naglog prodra hladnog fronta sa severozapada.

Pored jakog vetra sledi i značajan pad temperature, ponegde i padavine.

- Nakon današnjih 32°C, hladni front će osim jakog i olujnog severozapadnog vetra doneti i pad temperature za više od 10 stepeni, a ponedge i kišu sa pljuskovima i grmljavinom - stoji na njihovom sajtu uz napomenu kada se očekuje slabljenje vetra: - Jak severozapadni vetar duvaće i u utorak, ponegde i sa olujnim udarima, a krajem dana vetar u naglom slabljenju.

Napomonju i da se leto "vraća" do srede, te da će za vikend biti tropski toplo.

- Dakle, od srede sunčano i toplije, ali će jutra u sredu i četvrtak biti veoma sveža, u dolinama i kotlinama i sa maglom, u tim predelima sa temperaturama i ispod 10°C, a na višim planinama tek koji stepen iznad 0°C. Maksimalna temperatura u sredu od 25 do 30°C, a u četvrtak oko 30°C. U petak i subotu sunčano i veoma toplo i biće uglavnom tropski toplo, uz temperature od 30 do 34°C.

Očekuje se i pojačanje jugoistočnog vetra, a u košavskom poručju vetar će biti jak. U nedelju se sa severozapada očekuje prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni i uz pad temperature, a ponegde se očekuju i ređe padavine. Sledeće sedmice sunčano i prijatno toplo, bez velikih vrućina.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR