Glas Javnosti

VELIKA METLA POSLE VIDOVDANA: SVE SPREMNO ZA SMENE VEĆINE ČELNIKA KRAGUJEVCA, OČEKUJU SE I HAPŠENJA

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za Vidovdan u ponedeljak predviđena je velika, kao nikada do tada, vojna parada u Kragujevcu, ali to, ipak, nije glavna tema u šumadijskoj prestonici, jer se za samo dan posle velikog dodađaja zakazana, po mnogim najavama, istorijska sednica Skupštine grada na kojoj će biti smenjeni, do sada svemoćni višegodišnji čelnici gradske uprave, za koje ovde tvrde da su glavni nosioci korupcije i sličnih k

Na ovoj sednici Skupštine grada Kragujevca očekuje se “konačni obračun” sa famoznim Petim spratom, koji je više od decenije važio za “državu u državi” u šumadijskoj prestonici. Formalno će se sprovesti takozvana nova sistematizacija gradske uprave, a kako saznaje Glas javnosti, praktično će to biti velika čistka svih dugo prozivanih fukcionera za velike malverzaciije i koprupciju, a da iza ove akcije stoji lično realativno novi i ambiciozni gradonačelnik Nikola Dašić.

-Koliko se može, naravno, nezvanično čuti od ljudi bliskih gradonačlniku Dašiću, uvideo je da će Kragujevac potunuti u korupciji i kriminalu a da je vrh ledenog brega baš u njegovoj gradskoj kući. Zato je odlučio da čim prođe velika buka oko vojne parade, sprovede ćistku koja se očekuje od njegovog izbora za prvog čoveka grada. On je, kako čujemo, itekako svestan kakav će politički zemljotres izazvati, jer navodno nedeljama trpi velike pritiske iz beogradskih centrala vladajućih partija i lokalnih tajkuna, Ipak, je, kako tvrde, rešen da “zmiju udari u glavu” jer ovako stvarno više ne ide, predaleko je odavno otišlo. Jeste vojna parada nama formalno najveći događaj, ipak je onaj dan posle nama u Kragujevcu tema svih tema. Pogotovu jer su najavljena i hapšenja nekih važnih gradskih funkcionera, - obašnjava novinarski izvor Glasa javnosti iz grada na Lepenici.

Kako je nedavno pisao Glas javnosti u centru svih skanadala o kojima pričaju Kragujevčani nalaze se dvoje čelnika sa tog prokazanog Petog sprata kragujevačke administracije, Predrag Pantić Peca, načelnik Odeljenja za razvoj grada i Bojana Divac, rukovodilac Odeljenja za urbanizam.

Elem, Predraga Pantića Pecu, načelnika Odeljenja za razvoj grada Kragujevca, od skora povezuje i sa vlasništvom nad ekstra atraktvnim lokalom vrednim oko 850. 000 evra u popularnoj Glavnoj ulici. U pitanju je lokal od 457 kvadrata, koji se nalazi u Glavnoj ulici u Kragujevcu, koji je on, kako se ovde priča, teško mogao zaraditi, pa i od načelničke plate. Tu je i skupoceni džip i još mnogo bogatih detalja kojima je prethodnih godina pomenuti Peca paradirao pred Kargujevčanima. Ništa manje, a po istim osnovama nije prozivana ni Bojana

Divac , načelnica kragujevačkog Odeljenja za urbanizam.

Zato je, kako kaže naš naš medijski izvor iz Kragujevca, njegovim sugrađanima utorak mnogo bliži od ponedeljka!

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR