Glas Javnosti

VELIKA BLAMAŽA U NIŠU: DUGO ČEKANI NAČELNIK KOMUNALE POLICIJE PODNEO OSTAVKU NAKON SAMO DEVET DANA OD STUPANJA NA DUŽNOST!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Samo devet dana nakon što je postavljen na funkciju načelnika Komunalne milicije u Nišu, Goran Đorđević, podneo je ostavku, javlja novinarski izvor "Glasa javnosti", pozivajući se na nezvanične informacije iz Gradske uprave. Ovu informaciju potvrdio je i tamošnji portal "Južne vesti", kojima to, u kratkoj izjavi, nije demantovala gradonačenica Niša, Dragana Sotirovski.   

Dugo medijski najavljivan, kao osoba koja će konačno Komunalnu miliciju u gradu na Nišavi postaviti na čvrste noge, a prošle nedelje ustoličeni diplomirani pravnik Goran Đorđević, vratio je mandat jer se, izgeda, njegovi planovi i zatečena praska nisu poklopili sa vizijama  gradonačelnice Sotirovski.

Kako saznajemo, ostavci novog šefa Komunalne milicije prethodio je njegov jučerašnji sastanak  sa gradonačelnicom Sotirovski, navodno, iniciran postupanjem komunalnih milicajaca ovog vikenda kada je rasturena kovid žurka sa oko 200 ljudi, gde se oni nisu složili sa načinima i  efekatima ove intervencije.

Na jutrošnje insitiranje novinara portala Južnih vesti zašto je novoizabrani načelnik već podneo ostavku gradonačelnica Niša je odgovorila vrlo kratko:

-Kad je bude podneo zvanično, o tome ćemo obavestiti javnost, pa ćemo verovatno znati i razlog zbog čega je to uradio, izjavila je jutros gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Novinarski izvor Glas javnosti iz grada na Nišavi sve to vidi malo konkretnije:   

-Iz redova komunalnih milicajaca može se čuti da su bili vrlo ljuti jer za vreme rasturanja velike kovid žurke, ovog vikenda, nisu imali adekvatnu podršku ostalih nadležnih služnšbi u gradu, što se odrazilo, pre svega, na njihovu bezbednost tokom ove velike i rizične intervencije. Takođe, tražili su od njega da im se omoguće i bolji uslovi rada. Odmah su u ponedeljak tražili sastanak sa novim načelnikom, Goranom Đorđevićem, gde su mu detaljno izneli kakve su sve probleme  imali tokom te intervencije. On je, nakon razgovora sa njima, zatražio hitan prijem kod gradonačelnice i sada je već, očigledno, da se nisu složili oko viđenja ove situacije. Zato se njegova ostavka u Nišu tumači kao moralni čin solidarnosti sa novim  kolegama iz Komunalne milicije, - obajašnjava naš izvor.

Inače, diplomirani pravnik Goran Đorđević, je bio dugogodišnji radnik Gradske uprave, ali i nekadašnji načelnik Uprave za omladinu i sport. Na ovom mestu je nasledio prezimenjaka, Milana Đorđevića, koji se, prema našem izvoru, nije baš proslavio obavljajući tu dužnost, jer je protiv njega bila podneta krivična prijava, za navodnu zloupotrebu službenog položaja, zbog čega se pred Višim javnim tužilaštvom vodi predistražni postupak. Nišlije pamte da je ovu aferu načeo takozvani uzbunjivač iz Komunalne milicije, Aleksandar Todorovski, koji je ukazivao na nekoliko propusta u organizaciji i finansijskom poslovanju u ovom gradskom organu, a posebno je naveo anomalije sa odavanjem ličnih podataka građana, za šta je, navodno, dokumentacija naknadno spaljena.

Amiciozna gradonačelnica Sotirovski je onda preuzela inicijativu i Gorana Đorđevića najavila kao novo dugoročno rešenje, a na njegovoj promociji, početkom prošle nedelje, obećala je da će Komunalna milicija, u cilju što veće efikasnosti, dobiti novu opremu, vozila, ali i nove zaposlene.

Iznenadna ostavka “novog dugoročnog rešenja”, samo posle devet dana, očigedno će malo usporiti ambiciozne planove niške gradonačelnice. 

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR