Glas Javnosti

VEJE U CELOJ SRBIJI: Temperatura se zakucala u minus, upozorenje na LEDENU KIŠU i povećanje snežnog pokrivača do 30 cm

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, u većem delu mestimično sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od minus 1 do 1 stepen Celzijusa.

U jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se povećanje snežnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, a u ostalom delu zemlje manje, dok se u Timočkoj Krajini i Banatu očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Samo će se na krajnjem severu zemlje zadržati suvo.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus 5 do 2 stepena, a najviša dnevna od nule do pet stepeni Celzijusa, navodi RHMZ.

U utorak se očekuje slabljenje i postepen prestanak padavina, a u Vojvodini posle podne razvedravanje. Zatim u jutarnjim satima mestimicno slab do umeren, u sredu i cetvrtak ponegde i jak, mraz i magla.

Tokom dana u sredu na severu pretezno suncano, a u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo.

Od četvrtka pretežno sunčano sa temperaturom oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Upozorenje na ledenu kišu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na području istočne Srbije padati kiša koja će se lediti pri tlu.

Kiša koja će se ponegde lediti pri tlu padaće i na području Timočke Krajine i u Banatu, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.

MIC_4450_b 

Na području, zapadne, centralne i jugozapadne Srbije očekuje se sneg i dalje povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u Banatu, na zapadu, jugozapadu i istoku Srbije, kao i u Šumadiji i Pomoravlju.

Žuti meteo-alarm, koji označava vreme koje može biti opasno, upaljen je u bačkoj, Sremu, Beogradu, na jugoistoku Srbije i na KiM.

BONUS VIDEO Profesor više nije mogao da ćuti i otkrio šta se dešava u srpskom školstvu

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR