Glas Javnosti

Већи опрез у вртићима: Како се престоница бори са претњом заразе

Društvo
Autor: novosti.rs

Запослени у установама раде уобичајено и прате препоруке надлежних због вируса корона. Гак: Чешће проветравање, наџор прања руку, свакодневно чишћење играчака. У туризму је на снази "кризни менаџмент"

Предузећа и градска управа функционисали су у уторак уобичајено упркос појави вируса корона. Експозитуре пошта, банака и других шалтерских служби следе упутства надлежних који прате ситуацију и препоруке Министарства здравља. Међутим, посебан опрез и одговорност у понашању на послу од Секретаријата за образовање и дечју заштиту добили су запосленима у вртићима.

- Ово је доба године када је у вртићима уобичајено појачан хигијенски наџор би се спречило ширење вируса - рекао је Славко Гак, секретар. - То значи редовно одржавање вртићког простора, чешће и проветравање просторија у којима бораве деца, појачан наџор док перу руке као и свакодневно прање и дезинфекција играчака.

Поједини приватни вртићи су стручним сарадницима који су стално запослени у неким другим образованим установама "отказали" сарадњу до 1. априла. То су професори музике, страних језика и школице спорта. Такође, малишане родитељи малишане ујутру одмах предају васпитачицама како би се што мање задржавали у вртићу.

Због појаве вируса корона у туризму је на снази "кризни менаџмент" изјавио је за "Новости" директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић. Према његовим речима, туристичка сезона је за Београд добро почела и то растом у јануару када је забележено 29 одстоБдолазака више страних гостију него у истом периоду прошле године.

- Када је реч о отказивању планираних манифестација ТОБ у наредном преиоду, све ће бити у складу са препорукама Министарства здравља и надлежних - додао је Поповић.

ЗАШТИТА СЛУЖБЕНИКА У ПОШТАМА

НАДЛЕЖНИ у "Пошти Србије" истичу да ће поступати у складу са препорукама надлежних државних органа у циљу предузимања превентивних мера како би се заштитило пре свега здравље запослених, али и обезбедило функционисање процеса рада. Истичу и да са посебном пажњом прате информације и инструишу запослене.

ФОРУМ ГИМНАЗИЈА: ОБУСТАВИТЕ НАСТАВУ

Форум београдских гимназија упутио је апел министру Шарчевићу да донесе одлуку о привременој обустави наставе у циљу спречавања даљег ширења вируса корона. Тај апел упућен је, како наводи се у саопштењу, због сложене епидемиолошке ситуације у Србији и свету, као и због забринутости родитеља и запослених у просвети.

Форум је навео да се нада да би таква одлука могла допринети спречавању даљег ширења епидемије.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR