Glas Javnosti

VAŽNO UPOZORENJE RHMZ : Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da se večeras u više delova Srbije očekuje oblačno vreme sa jakim pljuskovima, grmljavinom gradom i jakim vetrom. U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog kiše i grmljavine.

„Oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom sa područja Srbobran – Bečej – Kikinda premeštaće se ka jugu Bačke i srednjem Banatu, a obilni pljuskovi sa gradom očekuju se u istočnoj Srbiji – u regionu Kučajskih planina, na jugu Borskog i severu Zaječarskog okruga“, naveo je RHMZ u upozorenju.

Vreme narednih dana

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 16°C, maksimalna dnevna od 22 do 26°C.

U nedelju pretežno sunčano. U ostalim predelima očekuje se promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U ponedeljak u većem delu Srbije pretežno sunčano.
Od utorka se očekuje veoma netabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a očekuju se i grmljavinske oluje.

RHMZ izdao i hidrološko upozorenje.

„Vodostaji na Savi kod Šapca i na Dunavu kod Smedereva će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava“, upozorio je RHMZ.

„Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Ljuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 02. i 03. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja. Na Mlavi i Peku narednih 48 časova vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima“, dodao je još RHMZ.

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR