Glas Javnosti

VAŽAN DAN ZA SVE! Oni su dobili žig "Čuvarkuće"!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pravo na kolektivni žig "Čuvarkuća", u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) "Stvarano u Srbiji", danas su dobila 43 domaća proizvoda iz sedam kompanija metalske, prehrambene industrije i sektora energetike.

Pravo na korišćenje žiga dobili su zimska i gurmanska salama kompanije Juhor, kulen i čajna kobasica Industrije mesa Topola, linija voćnih rakija kompanije PR Savićević rakija, proizvodi od brašna kompanije DPS Klas grupa, i pelet kompanije Eko Step Pelet, saopštila je PKS.

Porodici "Čuvarkuća" su se pridružili i proizvodi iz metalskog sektora - aluminijumski profili kompanije Alumil YU Industry i električni bicikli kompanije E- Prime.

Sekretar Udruženja za metalsku industriju PKS Ana Raičević rekla je da je od izuzetnog značaja što su nove kompanije iz metalskog sektora u porodici "Čuvarkuća" koji se od početka krize izazvane pandemijom suočava sa poteškoćama – prvo u zastojima ili prekidima proizvodnje, a sada i sa povećanjem cena sirovina i otežanom nabavkom repromaterijala.

"Aluminijumski profili i električni bicikli napravljeni u Srbiji, sa visokim učešćem domaćeg rada i materijala koji ispunjavaju standarde kvaliteta i bezbednosti, dokaz su da je ovaj prerađivački sektor veoma otporan i da predstavlja jedan od vodećih grana srpske ekonomije", rekla je Raičević.

Iz kompanije E-Prime, proizvođača električnih bicikala, ističu da žig "Čuvarkuću" smatraju velikom potvrdom domaćeg kvaliteta i dizajna njihovih proizvoda, jer je to ono čime se ponose i dodaju da će žig doneti dodatnu prepoznatljivost proizvoda kako na domaćem, tako i na tržištu regiona i EU

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR