Glas Javnosti

VATROMET OD PET MILIONA DINARA ZA BEOGRAĐANE! Bombe, komete i rimske sveće pucale noćas nad prestonicom (FOTO+VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beograđani su imali priliku da dočekaju Novu godinu na više lokacija u glavnom gradu, a u Beogradu na vodi organizovan je i vatromet. Nakon nastupa Sare Jo, Jelene Karleuše i Marije Šerifović u novogodiđnjoj noći, ispred Skupštine Srbije takođe upriličen vatromet.

Doček u organizaciji grada Beograda ispratilo je oko pet hilajda građana ispred Skupštine Srbije, a prisutni su imali priliku da vide nastupe pevačica Sare Jo, Marije Šerifović i Jelena Karleuše.

Nakon njihovih nastupa Beograđani su imali priliku da prisustvuju i vatrometu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prethodno je izjavio da proslava Nove godine u Beogradu protiče bez problema i pohvalio se da je Beograd „verovatno jedina evropska prestonica koja slavi Novu godinu na otvorenom“.

„Toga nema u drugim gradovima u Evropi i stalno smo uspevali da pronađemo meru između toga da čuvamo zdravlje i da naravno živimo normalnu“, rekao je Vesić za televiziju B92.

Atmosferu su upotpunili i trubači koji su zabavljali okupljene.

Prema njegovim rečima, Beograd je danas pun stranaca, a prodavnice i restorani ceo dan bili su puni.

 Laserski ulazak u Novu Godinu u Beogradu na vodi

Doček na Savi promenadi je protekao uz nastupe Gorana Bregovića, Angeline, Cobija i Saše Kovačevića.

Nakon njihovih nastupa organizovan je i višeminutni vatromet i, kako je ranije najavljeno, „laserski spektakl“ sa Kule Beograd.

Vatrometom i laserskim šou programom sa Kule Beograd, kao i koncertom najpopularnijih domaćih muzičara na Sava Promenadi, Beograđani i gosti grada ušli su u 2022. godinu.
 
Odbrojavanje sa fasade Kule bilo je uvod u vatromet koji je, osim sa najviše zgrade u regionu, ispaljivan i sa novobeogradske obale, iz osam sistema, sa čak 250 pozicija, uz svetlosnu pratnju 55 moćnih lasera.

Vizuelni događaj upotpunjen je i muzikom specijalno komponovanom za ovu priliku i inspirisanom domaćim etno motivima.

BOKA8391-01_2945_b 

Spektakl je poklon kompanije Belgrade Waterfront sugrađanima i gostima glavnog grada, a vatromet je organizovan u saradnji sa kompanijom „Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima ovog tipa.

Zvezda večeri, Goran Bregović, usijao je atmosferu zajedno sa trubačima, a na sceni mu se pridružio i Mladen Vojičić Tifa sa kojim je pevao hitove grupe Bijelo dugme. Za provod, pored Brege i Tife, bili su zaduženi Angellina, Coby i Saša Kovačević.

BOKA7915-01_2200_b 

Međutim, ono što se građani s pravom pitaju, jeste, da li je u eri pandemija, kada je većina svetskih metropola sasvim odložilo doček Nove godine na otvorenom, da li je bilo neophodno da se u srpskoj prestonici ovako nešto organizuje.

Pre svega, građani su na društvenim mrežama delili snimak vatrometa uz čuveno pitanje ko to plaća.

Beogradski sekretarijat za poslove odbrane i vanrednih situacija je kupio preko 13.000 patrona za vatromet koje je platio 5 miliona dinara (oko 42.500 evra), piše u odluci o dodeli ugovora. Odluka je doneta dva dana pre novogodišnje proslave, 29. decembra.

Posao je dobila firma Pyro-team iz Beograda. 

Kupljeno je preko 11.000 boks baterija (pojedinačnih patrona), kao i po nekoliko stotina drugih vrsta vatrometa i pirotehničkih sredstava kao što su rimska sveća, bombe različitih efekara, kao i kompleti kometa.

Tokom novogodišnje noći televizije sa nacionalnom frekvencijom su oko ponoći prikazivale vatromet i specijalne efekte koji su pre svega bili organizovani u Beogradu na vodi i oko kule u ovom delu grada.

BONUS VIDEO: Milan Kalinić pao na FAJTERU: Ja sam dr*adžija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od MArina u 01.01.2022 20:00:36 h
     0 

Žao mi što nisam mogla uživo da vidim jer vatromet obožavam kakav god bio, ovo je bilo fenomenalno, bravo Beograde i Srbijo!!!!