Glas Javnosti

ВАТРОГАСЦИМА ПРЕКИПЕЛО И ПРЕГОРЕЛО: Огорчени смо, немамо ни снаге, ни воље, ни средстава да гасимо запаљене њиве

Društvo
Autor: Глас јавности / Бета / од 09.10.2018.

Председница Ватрогасног савеза Војводине Љубица Крњајић поручила да су добровољни ватрогасци широм Војводине огорчени што пољопривредници пале њиве и јер државни органи нису у стању да то спрече.

Због опасности од ширења пожара Ватрогасни савез Војводине је данас позвао инспекцијске органе и полицију да зауставе спаљивање биљних остатака на њивама.
 

"Паљење њива наноси вишеструку штету, а најгоре је то што се пожар прошири на необране кукурузе, и што се у току вожње аутомобила кроз густ дим на саобраћајницама дешава много саобраћајних удеса", пише у саопштењу.

"Грађани, пољопривредни произвођачи, али и ватрогасци, вапе да им се пружи помоћ и заштита", навела је у саопштењу председница Ватрогасног савеза Војводине Љубица Крњајић.

Додала је да су добровољни ватрогасци широм Војводине огорчени што пољопривредници пале њиве и јер државни органи нису у стању да спрече "безобзирно уништавање имовине и животне средине".

"Немамо више ни снага, ни средстава и опреме да гасимо ове пожаре", поручила је Љубица Крњајић.

Навела је да су ватрогасна возила стара од 40 година, да се ватрогасна црева знатно више оштећују при гашењу пожара у кукурузиштима, да ватрогасци већином немају посебна одела, те раде у старој цивилној одећи и обући.

Немају ни горива за возила, а "више немају воље ни да некога моле да им да гориво или паре да купе гориво, да би они добровољно гасили пожаре које неко својом бахатошћу изазива, а при том за то не одговара", написала је председница Ватрогасног савеза Војводине.

Глас јавности / Бета / од 09.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR