Glas Javnosti

Vasko Vasović za Glas: Ako budem izabran za generalnog, okrenuću RTS naglavačke

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nacionalni servis je noseći stub svakog društva, i ako budem izabran za generalnog direktora RTS, sve ću učiniti da tako i bude, kaže za Glas Vasko Vasović direktor fotografije te kuće, koji je danas, posle otvaranja prijava za to mesto, postao jedan od dvojice kandidata za naslednika Dragana Bujoševića.

On kaže da je su radnici RTS samoinicijativno prikupili preko 2.000 potpisa (od njih 2.600) za njegovu podršku, što se nikad u istoriji te kuće nije desilo.

-Javno samo objavio 10 tačaka kojima bih potpuno promenio koncepciju i sistem rada ove kuće, dakle, pre svega mi je cilj da konvertujem politički u javni servis i time ga spasim od propasti, jer na ovoj televiziji nema vesti, ima samo komenatara, nema ni edukacije, nema obrazovnog, javnog i školskog programa, po čemu je RTS gidinama bio prepoznatljiv, ističe on.

On dodaje i da će osloboditi novinare straha i dati im odrešene ruke da rade svoj posao.

-Mislim da to sve mogu da uradim i hoću da vam kažem da smatram i da sam sposoban za tako nešto, jer sam u ovoj kući više od 30 godina, znam je u dušu, znam sve ljude i znam sve njene vrline i mane - dakle, to je ogroman sistem, nešto kao džambo džet, moraš da znaš da upravljaš njime i ako nisi obučen, on će se srušiti, objašnjava Vasović.

Za kraj, on je decidno potvrdio da više neće biti večnih repriza Boljeg života, Srećnih ljudi i Porodičnog blaga, več da će RTS obnovti svoju nekad veoma uspešnu i kvalitetnu produkciju.

Upravni odbor doneće konačnu odluku o izboru novog generalnog direktora za 45 dana.

G.J.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR