Glas Javnosti

VAŠINGTON POST NAHVALIO BEOGRAD: Ako želite dobru hranu, prestonica Srbije je nezaobilazna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Washington post objavio je tekst o prestonici Srbije pod naslovom "Želite da jedete širom Evrope? Beograd bi trebao da bude na vašem radaru".


Njihov novinar pisao je o restoranu na Zvezdari te naveo da je u Beogradu ne samo dobra hrana već i atmosfera.

- Činilo se da svi nešto slave. Na trpeze su dostavljene runde rakije, srpske voćne rakije. Prema rečima jednog konobara, kupci su tražili konfit od celera sa puterom od tartufa, rumom i lešnikom - piše ovaj američki dnevni list dajući preporuku da se poseti Beograd i dodaje:


- Kako je srpska vlast menjala ruke tokom milenijuma, Beograd je devastiran i obnavljan više od 40 puta. Sa svakim naglim prelazom, lokalni načini hrane se menjaju. Ali neke stvari opstaju: plodna polja, velikodušni vinogradi, planinsko zemljište i mirisne šume ove nekadašnje republike bivše Jugoslavije.

List podseća i na to da je Srbija na listi prestižog francuskog restoranskog vodiče, de da je Mišelin dodelio zvezdice našim restoranima, piše portal Ekapija.

- Svet je primetio. Prošle godine, prestižni francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio je prvi vodič kroz Srbiju. Krajem 2021. Michelin je predstavio svoj prvi vodič kroz restorane u Beogradu. Francuska kompanija za proizvodnju guma nije dodelila nijednu zvezdicu u Beogradu, ali je 14 restorana označeno kao "preporučeni Michelin".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR