Glas Javnosti

VANREDNO STANJE U JOŠ DVA GRADA U SRBIJI: Kritična situacija u Valjevu i Prijepolju

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Broj gradova u kojima su uvedene vanredne mere u cilju sprečavanja širenja virus korona povećao na 20 kada je vanredna situacija proglašena danas u Prijepolju i Valjevu zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Neophodno je držanje distance od dva metra, nošenje maski u zatvorenom prostoru i zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi u otvorenom i zatvorenom prostoru.

U Prijepolju će prodajni i ugostiteljski objekti raditi od 7 do 22 časa.

U javnom i taksi prevozu takođe je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Od početka epidemije u Prijepolju su zabeležena 33 slučaja infekcije novim virusom, a samo za poslednja tri dana registrovano je 11 novoobolelih.

Štab za vanredne situacije Valjeva doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je označena kao preteća, prenosi Tanjug.

Mere između ostalog predviđaju i da u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do pet osoba, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, „Spa“ i „Velnes“ centara.

Obavezno sprovođenje mera zaštite obavezno je u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda , kao i u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR