Glas Javnosti

VANREDNO STANJE I U KRAGUJEVCU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedna od najkritičnijih lokacija je Levačka ulica u naselju Palilule, gde vatrogasci spasioci preko 30 sati crpe vodu iz stambenih i drugih objekata.

Na teritoriji Grada Kragujevca danas je zbog poplava proglašena vanredna situacija.

Nakon obilaska terena, na predlog komandanta Štaba za vanredne situacije i gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, održana je telefonska sednica Štaba i proglašena vanredna situacija na teritoriji grada, kako bi se u što kraćem roku i prema prioritetima pomoglo građanima da saniraju pričinjenu štetu, objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Nakon obilnih padavina i poplava koje su u četvrtak uveče zadesile Kragujevac, ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih preduzeća Šumadija i Vododvod rade na saniranju štete na teritoriji grada, ali i na seoskom području u Masloševu i čitavom potezu ka Stragarima.

Tim povodom komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić sa načelnikom Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoranom Kočovićem obišao najugroženija područja i domaćinstva u naseljima Palilile, Korićani, Grošnica i Erdeč.

Taj posao je, kako se navodi na sajtu, pri kraju, a sledeći korak je saniranje štete na infrastrukturi i objektima uz pomoć gradskih preduzeća Šumadija i Vodovod i kanalizacija.

“Donjomalska ulica u Korićanima je jedna od preko 200 gde je prijavljen problem. Nanosi vode sprali su čitavu tamponsku podlogu i napravili kanale. Sve ekipe javno komunalnih preduzeća Vodovoda i Šumadije su na terenu, kako bi se što pre ulice vratile u prethodno stanje i omogućilo meštanima da normalno funkcionišu“, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Dodao je da kuće nisu ugrožene kuće i da mu je drago što na terenu vidi ljude koji su se priključili radnicima „Šumadije“.

“Svaka čast meštanima, među kojima ima i vremešnih u osmoj deceniji, a koji daju sve od sebe da što pre prevaziđu ovu situaciju“, istakao je Dašić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR