Glas Javnosti

VANREDNA SITUACIJA U SVRLJIGU: Čamci za spasavanje plove ulicama

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usled velikih padavina u Svrljigu je proglašena vandredna situacija.

Usled obilnih kišnih padavina, došlo je do izlivanja bujičnih potoka na teritoriji opštine Svrljig. Jedno lice je evakuisano i više komada sitne stoke, a predsednik Opštine, Miroslav Marković, proglasio je vanrednu situaciju u naselju Svrljig kao i u selima Merdželat i Niševac.

Dramatične slike stižu nam iz ovog dela Srbije, gde sedam vatrogasaca-spasilaca sa pet vozila i dve pumpe vrše obilazak terena, prate stanje vodostaja i po potrebi vrše crpljenje vode.


Na slikama se može videti kako čamci za spasavanje plove ulicama naseljenog mesta i skupljaju vodu, koja je boje blata.

Predsednik Opštive Svrljig, Miroslav Marković, nalazi se na terenu sa ekipama. On se obratio građanima i proglasio vanrednu situaciju:

- Najviše poplavljenih kuća je na području samog naselja Svrljig, voda je ušla u nekoliko domova i u selu Merdželat dok su u Niševcu ugroženi ekonomski objekti. Takođe, bujica je odnela i jedan most. Na ovim područjima je proglašeno vanredno stanje, vatrogasno spasilačke jedinice Uprave za vanredne situacije su evakuisale jednu nepokretnu ženu. Takođe, pripadnici ove službe su spasili i dosta stoke koje je voda ugrozila - rekao je predsednik opštine Svrljig i dodao:

- Vremenski uslovi su katastrodali, pozvali smo i ekipe iz Niša koje će se uključiti da pomognu. Pokušavamo maksimalno da saniramo štetu. Veći broj životinja je izvučen. Sve preduzimamo što je u našoj moći i nadamo se da će se situacija stabilizovati.

Opštinski štab za vanredne situacije je u neprestanom zasedanju radi praćenja situacije i preduzimanja mera radi zaštite stanovništva ali u ovom trenutku situacija je komplikovana jer nove padavine utiču na povećanje vodostaja bujičnih potoka.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR