Glas Javnosti

Vanredna situacija u 19 mesnih zajednica u šabačkom kraju zbog posledica poplava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Obilne padavine i izlivanje vodotoka i dalje prave velike štete u šabačkom kraju, a u 19 mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija

Kako prenosi RTS, vanredna situacija je i na celoj teritoriji Jagodine i u Babušnici.

U dvorištima u okolini Šapca je preko 70 centimetara vode, a u nekoliko kuća gotovo pola metra. Bujica iz kanala Mutnik poplavila je najniže delove Pocerskog Pričinovića, a onda se prelila i u drugi deo sela.

U Jagodini je bilo poplavljeno na stotine garaža i podruma, a kanalizacija nije mogla da prihvati 70 litara kiše po kvadratu. Voda je ušla i u niže delove bolnice i Doma zdravlja, najugroženije su Hitna pomoć i Služba urgentne medicine.

Nakon povlačenja vode, otpočelo je čišćenje.

"Plan je da privremeno preselimo Hitnu pomoć gde je bila kovid ambulanta, kako bi u sledeća dva meseca mogli da uradimo kompletnu rekonstrukciju kanalizacione mreže", kaže direktor Doma zdravlja u Jagodini Darko Miletić.

U 15-ak babušničkih sela oštećeni su putevi, u pojedinim je ugroženo i vodosnabdevanje. U kasnim popodnevnim satima, opštinu Aleksandrovac zahvatilo je snažno nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

Nevreme je zahvatilo i opštinu Kosjerić, kada su se izlili bujični potoci i poplavili dvadesetak objekata. Obilna kiša je i koceljevačkom kraju, gde je već desetak dana na snazi vanredna situacija zbog problema od prethodnih padavina.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR