Glas Javnosti

VAKCINACIJA PROTIV GRIPA I KOVIDA ISTOVREMENO? Evo koliko vremena mora da prođe od primanja

Društvo
Autor: (Glas javnosti)

Epidemiolozi kažu da nam i ove zime preti takozvani sudar sezonskog gripa i korona virusa. Da li sme da se primi i jedna i druga vakcina, protiv gripa i protiv kovida?

Načelnica jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje Leposava Garotić Ilić, istakla je da se nada da će se građani vakcinisati i protiv gripa i protiv kovida 19, dodaje i da za sada još uvek ne postoje precizni podaci o davanju obe vakcine u isto vreme.

"Obzirom da se radi o novim vakcinama i da sprovodimo nadzor nad neželjenim događajima nakon vakcine protiv kovida 19, preporuka je da se sačeka nekih 14 dana od aplikovanja vakcine kovida 19 i neke druge vakcine. Mi očekujemo isporuku vakcine od sredine oktobra do početka novembra, tako da je to negde pravo vreme da se obavi vakcinacija protiv gripa, neophodno je da svako ko se vakciniše prođe dve nedelje od vakcinacije da bi se stvorila zaštita", zaključila je ona.", rekla je za TV Prva Leposava Garotić Ilić, Načelnica jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje. 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR