Glas Javnosti

GLAS NA PROTESTU RADNIKA FIJATA U BEOGRADU: Traže da Vlada uvaži njihove zahteve

Društvo
Autor: Glas javnosti

Radnici Fijata Kragujevca nezadovoljni razgovorima sa predstavnicima Vlade Srbije i vlasnika fabrike stigli su u Beograd.

Iako su sinoć pokušali da pronađu zajedničko rešenje sa Vladom, kako bi se izbegla blokada Beograda, ponovo je izostalo konkretno rešenje. Zbog toga, radnici Fijata u stigli su do Beograda gde su blokirali Gazelu. 

Glas javnosti uživo je na protestima sa radnicima i iz minuta u minut prati dešavanja.


Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

"Mogu uvek da dođu da nastavimo pregovore, prekinili su ih, rekli da su završeni. Ne znam šta radnici čekaju, mi smo tu da nastavimo razgovore tamo gde smo stali", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Protest radnika Fijata u Beogradu

"Država nas je saterala uza zid"

Kako ističe Zoran Miljković, predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji Fiat plastik, na ovaj potez su se odlučili jer ih je država saterala uza zid i nemaju drugog rešenja.

On je istakao da su radnici bili u kontaktu sa premijerkom koja ih je obavestila da ne želi sa njima da pregovara jer su izašli na ulicu. Nije, po njegovim rečima, želela ni da im saopšti konačan broj radnika koji su se opredelili za rad u Slovačkoj.
Protest radnika Fijata u Beogradu

“Premijerka je prekršila sve dogovore. Pre 15 dana je sedela pored mene u Kragujevcu i obećala da će danas da nam dostavi pisane garancije za sve što je dogovoreno na tom sastanku. To još uvek nije uradila. Danas nije želela ni da razgovara sa nama”, objašnjava Miljković.

On se unapred izvinjava svim građanima Beograda zbog blokade, ali kaže da su na taj korak primorani jer ih država konstantno laže.

Uživo prenos protesta radnika Fijata možete pratiti na ovom linku: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR