Glas Javnosti

UŽIVO! ”GLAS” NA PROTESTU ADVOKATA Krenuli ka Brankovom mostu (FOTO, VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva Srbije, završen je protest advokata i oni su krenuli u koloni ka Brankovom mostu.

Građani se polako okupljaju ispred zgrade Predsednistva, pred sam početak protesta, jedan od organizatora advokat Miroslav Živković za ”Glas javnosti” istakao je da je njihova obaveza da danas budu ovde, kako bi pružili podršku svim građanima.

Kolona je od Sava centra krenula ka autoputu i blokirala prilaz Gazeli.

- Sada, pored starih razloga protesta kao sto je pravni stav Vrhovnog kasacionog suda o naplati troškova obrade bankarskih kredita, imamo i nove motive, a to su Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Verujem da ce ovaj skup pokrenuti neke promene, a mi ćemo biti uz građane i od 14 časova - ističe Živković.

protest široko 

Advokat Miroslav Živković se obratio prisutnima i najavio da će prvi govor biti, zapravo, pesma Vladislava Petkovića Disa "Nasi dani", koja, kako kaze, sve govori.

Naglasava da su banke na račun troškova kredita zaradile više od milijardu evra, ali da nece dozvoliti da  im oduzmu dedovinu i čist vazduh.

Jedan od govornika na skupu je i advokat Branislav Tapuškovic.

- Vazna stvar je krasila advokaturu, a to je da smo uvek istupali u ključnim društvenim momentima. Ponovo se nalazimo u situaciji da se donose kapitalni zakoni kao da se nalazimo u vanrednom ratnom stanju. Advokata u Beogradu ima preko 6000 hiljada, a nismo spremni da se složimo, mislim da je vreme da nešto uradimo. Mi smo po svojoj suštini opozicija svakoj vlasti - istice Tapušković.

Žuvković advokati 

Advokati se bune zbog pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda o naplati troškova obrade bankarskih kredita,  Zakon o eksproprijaciji, Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.

”Glas javnosti” sa lica mesta uživo prati sva dešavanja.

protest advokati 

Dva sata kasnije, Savez ekoloških organizacija Srbije  saopštio je da će organizovati blokadu puteva na različitim lokacijama širom zemlje, koja će trajati do 16 časova. protest advokati narod 

Pratite protest uživo na Youtube kanalu Glasa javnosti: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR