Glas Javnosti

UŽIVO: DEVETI PROTEST “SRBIJA PROTIV NASILJA” – BLOKADA PINKA (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Deveti protest “Srbija protiv nasilja” počinje u 18 sati na platou kod Narodne skupštine Republike Srbije u centru Beograda.

Govornici na protestu su glumica Bojana Novaković, reditelj Stevan Filipović, bivša profesorka Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji Suzana Milutinović, kao i predstavnik „Studenata protiv nasilja“, najavili su organizatori.

Posle obraćanja, prema najavama, okupljeni građani kreću u mirnu protestnu šetnju do Televizije Pink, trasom Skupština Srbije – Ulica kneza Miloša – Mostarska petlja – Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – TV Pink.

Jedan od zahteva protesta je oduzimanje dozvole za nacionalnu frekvenciju upravo televiziji Pink, kao i Hepi televiziji, zbog, kako se navodi, promovisanja nasilja, posebno u rijaliti programima. Ovih dana sa TV Pink stižu najave o pripremama za novu sezonu rijaliti programa.

Prvi protest je održan 8. maja, a povod su bila dva masovna ubistva koja su se početkom tog meseca dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u okolini Mladenovca. Zahteva se hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za neadekvatno reagovanje nadležnih organa.

Pored navedenog, zahtevi protesta su, kako  se ističe, smene članova Saveta REM-a, rukovodstva RTS-a, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Protest Srbija protiv nasilja ove nedelje organizuje se u 29 gradova širom zemlje: Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici, saopštili su organizatori.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR