Glas Javnosti

Utamničeni brate Joanikije, zatovrio te podgorički dahija, odbranićete potomci Svetog Vasilija

Društvo
Autor: Glas javnosti

Podrška uhapšenom vladiki Joanikiju stižu sasvih strana, a pismo je uputio i episkom Sergije!

"Iako utamničen, slobodniji si od svih onih koji su te zatvorili, a braća koja su te branila i koja će te odbraniti, nisu ništa drugo do vojska Svetog Vasilija, naslednici časnih predaka koji su ginuli na Mojkovcu i Grahovu, braneći samo ono bez čega bi izgubili sebe" napisao je vladika bihaćko-petrovački Sergije u pismu uhapšenom vladiki Joanikiju.

„Utamničeni brate, nema tog policijskog mraka koji može zatamniti svetost Svetog Vasilija, niti ima tog zla koje će prekriti temelje istinske Crne Gore. Da je to tako svedočiš i sam, nepravedno zatočen voljom podgoričkog dahije, čiji poslušnici, za šaku srebrenjaka, sebe stavljaju u ulogu Jude, ne mareći o sebi i svome potomstvu“, navodi se u pismu objavljenom na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke.

„Mi, tvoja braća u arhijerejstvu, ali i tvoja mnogobrojna duhovna deca, prijatelji i poštovaoci, sa zebnjom pratimo sva dešavanja u vezi tvoga zatočenja, verujući i nadajući se da ćeš što pre slobodan ugledati sunce slobode, te da će ta sloboda obasjati onu većinsku Crnu Goru koja sledi tebe i našeg mitropolita Amfilohija“, piše episkop Sergije.

„Znam da ćeš iz ove nevolje izaći veći i viši no što inače jesi, zato više strahujem za one što te progone, nadajući se da neće istrajati u svome bezumlju, jer tebe, svakako, ne mogu slomiti, ali zato mogu navući gnev na sebe i svoje potomke“, navodi episkop bihaćko-petrovački.

„Da nije tame ni sjaja ne bi bilo, da nije zlih ni dobre ne bismo poznali, da nije noći ni zori se ne bismo radovali. Vladiko i brate Joanikije, veća je istinska Crna Gora, koja noćas moli za tebe, nego bezumlje bezumnih. Zato te pozdravljam celivom ljubavi i molitvama, verujući da će uskoro doći dan kada ćemo svi zajedno služiti svetu liturgiju, radujući se Onome koji nam je rekao: „Mene su gonili i vas će goniti“. Pred zoru je najtamnije“, zaključuje episkop Sergije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR