Glas Javnosti

Usvojeno: Gas za domaćinstva skuplji za 10 odsto od maja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nadzorni odbor usvojio je predlog rebalansa programa poslovanja Srbijagasa kojim su povećane ukupne nabavke gasa, ubačena projekcija povećanih cena za 10 procenata i povećanje plata za šest posto.

U informaciji objavljenoj na sajtu Srbijagasa, navedeno je da su u okviru fizičkog obima poslovanja uvećane planske veličine ukupne nabavke gasa, u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor. 

Cilj je obezbeđenje sigurnosti snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni. U predlog izmena godišnjeg programa poslovanja, ubačena je i projekcija povećanja regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10 procenata počev od 1. maja ove godine. 


Dokumentom koji je Nadzorni odbor prihvatio, obuhvaćen i je izmenjeni Plan zarada zaposlenih u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od šest procenata počevši od januara ove godine.

U informaciji se navodi da je planiranje troškova izvršeno uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća. 
 
"I u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane, odnosno ostvarene troškove u 2022. godini", objavio je Srbijagas.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR