Glas Javnosti

Uspostavljen novi portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalnih samouprave

Društvo
Autor: Glas javnosti

Servis je besplatan za sve lokalne samouprave u Srbiji

Stalna konferencija gradova i opštine  (SKGO) uspostavila je elektronski Portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalnih samouprava, koji će obuhvatati sve javne pozive međunarodnih donatorskih organizacija, kao i republičkih i pokrajinskih fondova.

Servis je besplatan za sve lokalne samouprave u Srbiji i od danas je  dostupan putem internet prezentacije
SKGO.

"U godini obeležavanja 70 godina od osnivanja, a u sklopu pružanja dodatne podrške lokalnim samoupravama u pripremi i realizaciji projekata, Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) uspostavila je elektronski Portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalnih samouprava", saopštila je SKGO.

Novi servis, kako se navodi, obuhvata sve javne pozive međunarodnih donatorskih organizacija, kao i republičkih i pokrajinskih fondova koji su dostupni gradovima, opštinama i gradskim opštinama za finansiranje lokalnih projekata.

"Ovim putem SKGO želi da gradovima i opštinama u Srbiji olakša proces realizacije projekata u cilju kontinuiranog razvoja lokalnih zajednica", piše u saopštenju.

U periodu od 21. do 28. aprila, servis je dostupan svim posetiocima sajta SKGO, dok će nakon navedenog datuma pristup imati samo registrovani korisnici iz lokalnih samouprava. 

"Registrovani korisnici imaju na raspolaganju prilagođenu platformu za pronalaženje konkursa sa ažurnim i aktuelnim sadržajima, putem koje mogu saznati više o mogućnostima za prijavu na programe i projekte koji se tiču unapređenja određenih oblasti iz nadležnosti lokalne samouprave",  navode iz SKGO.

Takođe, dodaje se da će zaposlenima iz gradova i opština koji budu registrovani kao korisnici administratori biti obezbeđena besplatna podrška od strane SKGO, za korišćenje servisa. 

Portal za praćenje izvora finansiranja projekata lokalne samouprave razvijen je uz podršku Vlade Švajcarske.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR