Glas Javnosti

Uskoro stižu novi autobisi u beogradski GSP

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da se od građana ne može očekivati da počnu da plaćaju karte u javnom gradskom prevozu ukoliko se ne poboljša kvalitet prevoza i najavio da će do sredine novembra u saobraćaj biti pušteno 100 novih autobusa na gas.

„Ne možemo od ljudi da očekujemo da počnu da plaćaju karte ukoliko im u narednih nekoliko meseci ne pokažemo šta smo spremni mi da uradimo da poboljšamo i podignemo kvalitet prevoza”, rekao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara koja je najbolja mera da se građani nateraju da plaćaju karte u javnom prevozu.


Šapić je najavio da će vrlo brzo, do sredine novembra, biti pušteno 100 novih autobusa na gas na beogradske ulice i izrazio nadu da će građani uvideti da je, da bi moglo da se nastavi sa poboljšavanjem i unapređivanjem javnog prevoza, neophodno da plaćaju karte u prevozu.

On je rekao da sadašnja Gradska uprava nema „čarobni štapić” i da je za poboljšanje kvaliteta prevoza potrebno neko vreme.


„To je jedan toliko kompleksan sistem da bi ga pokrenuli, a niko nije pokušavao da ga pokrene baš iz ovog razloga što gde god da kreneš, postoji neka blokada. Mislim da ćemo za par meseci već videti prve naznake i pokazatelje da je saobraćaj frekventniji, da u špicevima ima više vozila, da su manje gužve, da su autobusi čistiji uredniji, bolji, sređeniji”, rekao je Šapić navodi Tanjug.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR