Glas Javnosti

USKORO POČINJE PRVI KRUG NAGRADNE IGRE "UZMI RAČUN I POBEDI": Ovo su detaljna pravila za učesnike

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prvo izvlačenje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" biće održano u subotu 11. maja uz prenos uživo na prvom programu Radio televizija Srbije

Kao i u prethodnim krugovima, umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije "Uzmi račun i pobedi", koju je razvila Poreska uprava Srbije.

- Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom koji su izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost. Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja. Unosom u aplikaciju, svaki fiskalni račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na nalogu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi ravnopravno učestvuju u javnim izvlačenjima - navodi se na sajtu Uzmi račun i pobedi i dodaje:

- Nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra. Pet javnih izvlačenja biće održano od 11. maja do 8. juna, u emisiji koja će biti emitovana uživo na prvom programu RTS-a, subotom od 18 časova. U svakom od izvlačenja biće dodeljeno po dva stana u Beogradu.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiju, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

KAKO UČESTVOVATI U NAGRADNOJ IGRI

- Svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Republici Srbiji imaju pravo učešća.


(Foto: Jutjub)

- Procedura registracije za učešće je vrlo jednostavna.

- Nakon preuzimanja i instaliranja aplikacije, potrebno je da napravite korisnički nalog.

- Neophodno je uneti broj mobilnog telefona, ime i prezime, mesto, adresu i broj lične karte i označiti polja koja potvrđuju da je reč o punoletnoj osobi i da prihvata pravila nagradne igre i privatnosti.

- Nakon klika na dugme „Registracija“, učesnik će na broj mobilnog telefona dobiti SMS poruku sa kodom koji je potrebno uneti u aplikaciju i završiti kreiranje profila.

- Svaki građanin, pored svog, u aplikaciji može da otvori još četiri naloga - primera radi za članove svoje porodice, što će olakšati starijim licima i drugim licima kojima je potrebna pomoć s novom tehnologijom, da učestvuju u nagradnoj igri.

- Ukoliko aplikacija zahteva ažuriranje, potrebno je pronaći u prodavnici Google Play, Apple i Huawei i kliknuti na dugme „Ažuriranje“ („Update“).

Inače, u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi 2024 učestvuju svi fiskalni računi sa QR kodom dobijeni za ostvarene kupovine počevši od 1. januara 2024.

(Foto: Jutjub)

- Fiskalni računi koji su izdati pre ovog datuma, kao i svi fiskalni računi koji su poslati za prethodnu nagradnu igru, nemaju pravo učešća u novom ciklusu. Unos računara moguć je skeniranjem QR koda ili ručnim unosom PFR broja i PFR vremena računa. Za svaki uneti račun dobija se jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na nalogu zabeležen bezgotovinski način plaćanja, dobija se dodatni kod. Kod se sastoji od dva, odnosno tri latinična slova, bez dodatnih slovnih znakova i šest brojeva, struktura u obliku „AA(A)000000”. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima - navodi se na sajtu i dodaje:

- Važno je obratiti pažnju na to da je reč o vrsti računa „Promet-prodaja“ (oznaka se nalazi u gornjem delu računa, iznad spiska kupljenih proizvoda ili usluga). Aplikacija će svakom učesniku poslati obaveštenje da je uspešno uneo račun i neće dozvoliti registraciju istog više puta. Takođe, učesnici će moći da ostvare uvid u sve svoje skenirane račune putem aplikacija, tako da ne moraju da čuvaju račune u papiru.

Podsetimo, interesovanje za nagradnu igru je ogromno što pokazuje i veliki broj računa koji su poslati juče do 14 časova, a reč je o 35.319.187 računa, 7.317.940 bezgotovinskih plaćanja i 42.637.127 jedinstvenih kodova, sa 384.683 naloga.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR