Glas Javnosti

Uređaj koji će automatski da blokira PORUKE I POZIVE TOKOM VOŽNJE

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija iz SAD-a prijavila je patent za uređaj koji može automatski da blokira upotrebu bilo koje opreme koju vozači koriste tokom vožnje. U međuvremenu, ostali putnici mogu da nastave sa korišćenjem mobilnog telefona.

Svake godine veliki broj ljudi nastrada u saobraćaju zbog korišćenja mobilnog telefona. Nova tehnologija koju je razvila američka tehnološka kompanija Qualcomm mogla bi jednom zauvek da reši ovaj problem prenosi bizportal.rs.


Kompanija je prijavila detaljni patent za uređaj koji blokira sve signale koji idu do i od elektroničke opreme u blizini vozača automobila tokom vožnje.

Merenjem ugla zračenja mobilnog telefona uređaj tačno zna koje područje u automobilu treba zaštititi, prenosi Autoevolution. To bi omogućilo suvozaču i osobama na zadnjem sedištu da nastave nesmetano da koriste mobilni, uključujući i internet, dok vozač neće imati ništa od toga. Uređaj prepoznaje gde se elektronički uređaji nalaze u automobilu u odnosu na vozačevo sedište.

U praksi bi to izgledalo da kada se uređaj približi vozačevom sedištu, određene funkcije se automatski isključuju. Ako netko od putnika u vozilu želi da preda uređaj vozaču, on se takođe automatski prebacuje na neku vrstu  načina rada telefona u avionu.

Svi ostali pored vozača će neometano moći da koriste svoje mobilne telefone.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR