Glas Javnosti

URBANISTIČKA AŽDAJA pojela TITOVU VILU: Investitore na Zlatiboru interesuje SAMO PROFIT, a ovako je KUĆA izgledala nekoliko godina RANIJE! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nekada najdičniji lepotan među srpskim planinama, moćni Zlatibor, danas se guši u urbanističkom haosu koji je poslednjih godina potpuno izmakao svakoj kontroli, a posebno onoj nadležnoj za regulatorni plan. Tako na mrežama ovih dana kruži fotografija Titove lovačke kućice na Zlatiboru koja se našla u procepu između dve velike zgrade sa apartmanima.

Građani se žale da više nije u pitanju samo estetika, jer se podrazumeva da se zgrade ne uklapaju u panoramu planine, već da je suština u gradnji na pogrešnom mestu.

Podsećamo, Zlatibor je već neko vreme meta kritika javnosti zbog nekontrolisanog građenja, a aktuelni prizori posebno su izazvali negativna osećanja kod ljubitelja prirode. Stiče se utisak da su planina, njene šume i jezera, pretvorene u beton.

Ovog leta posetioci nisu mogli da uživaju u šetnji pored jezera koje je obeležje ovog turističkog mesta, jer je voda ispraženjena zbog rekonstrukcije korita. To je samo deo radova koji se izvode ovoga leta i zbog čega veliki broj posetilaca negoduje.

Nakon završetka rekonstrukcije Trga, koja je u toku, te puštanja u probni rad turističkog projekta decenije, Gold Gondole , priprema se još jedna velika investicija kako se najavljuje iz opštine Čajetina. 

I pored svih problema oko gradnje, Zlatibor je i ovog leta, uprkos zdravstveno nepovoljnoj situaciji u zemlji i svetu, zabeležio veoma visoku posećenost. Rekordne posete ostvarene su na skoro svim lokalitetima, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku bio je naposećenija planina prvih osam meseci, sa preko 491.000 noćenja.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR