Glas Javnosti

UPRKOS ŽELJI GRAĐANA I PETICIJI: Novi stadion u Leskovcu neće poneti ime HEROJA SA KOŠARA i fudbalera Dubočice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Izgradnja fudbalskog stadiona u Leskovcu privodi se kraju, a izgleda da je razrešena dilema oko njegovog imena.

Gradski stadion u Leskovcu, koji je gotovo završen, zvaće se Dubočica, a ne Radoš Cerović kako je većina Leskovčana želela, a na Fejsbuku je bila pokrenuta i peticija povodom toga.

Mesecima unazad kružile su priče da će renovirani stadion u našem gradu dobiti ime po Radošu Ceroviću, momku koji je 28. jula 1998. godine poginuo u rejonu karaule Košare kao pripadnik 63. padobranske brigade, međutim, to se neće dogoditi, piše portal Jugpress.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, renovirani gradski stadion zvaće se Dubočica. On je rekao da se stadionima uglavnom daje kratko, zvučno ime, koje se brzo pamti, a istakao je i da Leskovac ima dugu tradiciju sa imenom Dubočica (Hala sportova, naselje, grad Leskovac se nekada zvao Glubočica).

Uprkos velikoj želji većine građana, stadion ipak neće poneti ime heroja sa Košara, inače rođenog Leskovčanina koji je, do izbijanja oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji, bio jedan od najboljih igrača FK Dubočica pred kojim je bila svetla budućnost. Golobradi mladić koji je želeo da posveti svoj život sportu i Dubočici, poginuo je svega mesec i po dana pre okončanja vojnog roka.

Rekonstrukcija gradskog stadiona će ubrzo biti gotova, ali se, konstatuje Jugpress, želja većine Leskovčana ipak neće ispuniti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR