Glas Javnosti

UPRAVNI SUD DONEO ODLUKU O EVROPRAJDU : Objavljeno na sajtu suda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Upravni sud odbio je tužbu organizatora Evroprajda kojom se osporava odluka MUP-a da se šetnja u okviru ove manifestacije, planirana za danas u Beogradu, zabrani.

U odluci koja je objavljena na sajtu suda, navodi da je odbijena tužba organizatora Evroprajda podneta protiv MUP-a Srbije zbog odluke da se zabrani šetnja predviđena u okviru ove manifestacije.

- Imajući u vidu sve navedeno i citirane zakonske odredbe, pravilno je, po oceni suda, tuženi organ osporenim rešenjem, bez povrede pravila postupka od uticaja na rešenje ove upravne stvari, odbio žalbu tužioca kao neosnovanu, pravilno nalazeći da je prvostepeni organ odlučne činjenice utvrdio potpuno i nesumnjivo i na utvrđeno činjenično stanje pravilno primenio propise na koje se pozvao. Ovo stoga što je u zakonito sprovedenom postupku utvrđeno da, povodom predmetnog javnog okupljanja (šetnje), postoji opasnost od nasilja, uništavanja imovine ili drugih oblika narušavanja javnog reda u većem obimu, što je jedan od zakonom propisanih osnova za zabranu okupljanja. Za svoju odluku tuženi organ je dao dovoljne i na zakonu zasnovane razloge, koje u svemu prihvata i ovaj sud - navodi se u odluci.


MUP Srbije zabranio je šetnju u okviru Evroprajda iz, kako je navedeno, bezbednosnih razloga, i odbacio žalbu organizatora Evroprajda na ovu odluku

Takođe, iz bezbednosnih razloga, nije odobreno ni okupljanje u znak protesta protiv održavanja ove manifestacije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR