Glas Javnosti

UPOZORENJE ŽELEZNICE SRBIJE: Mreža na ovoj pruzi je pod naponom od 25.000 volti!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

"Infrastruktura železnice Srbije" obaveštava javnost i upozorava da će na pruzi Straževica (tunel) – Jajinci – Mala Krsna od utorka 13. jula 2021. godine, remontovana postrojenja kontaktne mreže etapno biti stavljena pod napon.

Napon u kontaktnoj mreži iznosi 25 hiljada volti i izuzetno je opasan po ljudski život. Zbog izuzetno visokog napona u kontaktnoj mreži, nesreća može da se dogodi ukoliko osoba ne samo dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge, već i ako joj se približi na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo.

Modernizacija pruge Jajinci – Mala Krsna je u toku i pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž čitave deonice.

 

Strogo je zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, a nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Jajinci – Mala Krsna čija je rekonstrukcija u toku, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote, ističu iz "Infrastrukture železnica Srbije".

 

Tokom izvođenja radova do sada kontaktna mreža na pruzi Jajinci – Mala Krsna nije bila pod naponom. Zbog toga upozoravaju i apeluju da se bilo ko neovlašćeno ne kreće u zoni gradilišta pruge Jajinci – Mala Krsna, jer na taj način direktno ugrožava svoj život.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR