Glas Javnosti

UPOZORENJE METEOROLOGA: Sutra OBILNE PADAVINE u ovom delu Srbije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Očekuje se da padne preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 litara, uz nagli rast manjih potoka i tokova.

Nakon što je Srbiju zahvatilo jako zahlađenje, temperature su danas i za 15-20 stepeni niže u odnosu na one maksimalne tokom vikenda.

Padavine su tokom noći prestale, pa je u Srbiji danas suvo, ali i veoma hladno.

Temperature su tek nakon podneva prešle 10°C, a na višim planinama su oko 0°C.

U Srbiji će do kraja dana biti suvo i prohladno sa sunčanim intervalima. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 14 do 18°C, u Beogradu oko 15°C.

U toku noći u Srbiji se sa jugozapada očekuje jače naoblačenje, pa će u utorak biti umereno do pretežno oblačno. Jutro će biti veoma hladno, uz minimalne temperature od 2 do 8°C.

Prohladno biće i tokom dana, uz temperature od 11°C na jugu do 17°C na severu Srbije.

U većem delu Srbije u utorak će biti potpuno suvo, dok se na jugozapadu, jugu i jugoistoku očekuje kiša.

U najjužnijim predelima Srbije u utorak se očekuju veoma obilne padavine, naročito na Kosovu i Metohiji i u Pčinjskom okrugu. U ovim predelima očekuje se da padne preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 litara, uz nagli rast manjih potoka i tokova.

Ove veoma obilne padavine biće deo snažnog padavinskog sistema koji će zahvatiti jug Crne Gore, Albaniju, Makedoniju, sever i zapad Grčke i jug Bugarske. U ovim predelima očekuju se još obilnije padavine u odnosu na jug Srbije.

U noći ka sredi očekuje se potpuni prestanak padavina na jugu Srbije.

U Srbiji se u drugoj polovini sedmice očekuje osetno toplije vreme, a od petka i prolazna naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, pod uticajem ciklonske aktivnosti sa Jadrana i Mediterana.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR