Glas Javnosti

UPOZORENJE GRAĐANIMA: Ovo je razlog masovnog uginuća labudova, NE PRILAZITE PTICAMA

Društvo
Autor: (Glas javnosti)

Članovi udruženja "Eko-Pančevački rit" upozorili su građane da je u prethodnih nedelju dana na području staništa Beljarice uginulo minimum devet labudova i da bi građani trebalo da izbegavaju ovo područje u narednom periodu.

Leševi ovih ptica primećeni su i na kanalu Jojkića Dunavac, Kišvari i Vizelj, blizu šetališta u Borči. Kako su nam ispričali, navodno je reč o ptičjem gripu zbog čega stanovnici leve obale Dunava ne bi smeli da prilaze pticama u razmaku od minimum pet metara.

Kako su za "Novosti" rekli u udruženju "Eko-Pančevački rit", na njihov apel nadležne ekipe sa Veterinarskog instituta su došle i izvukle tri labuda iz vode i uzele potrebne uzorke.

- Sada čekamo da "Veterina Beograd" dođe da pokupi preostalih šest koji plutaju na sredini vode - navode iz ovog udruženja. - Ne isključujemo mogućnost da uginulih ptica ima još, s obzirom na to da smo od nadležnih ekipa nedavno uspeli da saznamo da je razlog uginuća - ptičji grip.

Prema njihovim rečima, ugrožene su ptice na potezu Dunav - Pančevo - Čenta - Zemun.

- Apelujemo na građane da u narednom periodu nikako ne prilaze labudovima, minimum pet metara treba da bude razmak između njih. A takođe, upozoravamo i lovce da u pomenutim područjima nikako ne love ptice - zaključuju u ovom udruženju.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR