Glas Javnosti

UNIVERZITET U BEOGRADU NA LISTI NAJBOLJIH UNIVERZITETA U EVROPI!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Profesor Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu za nastavu, rekao je da je Evropska komisija odabrala da naredne tri godine finansira konzorcijum 'CIRKLE U', koji pored UB čine univerzitet iz Danske, Nemačke, Velike Britanije, Belgije, Norveške i Francuske.

Dobijanjem ovog projekta, dobili smo priznanje i potvrdu za položaj i značaj koji UB ima u evropskom obrazovnom prostoru, kao i mogućnost za još brži napredak naučne zajednice Univerziteta; rekao je prorektor Bulat.

Pripreme ovog projekta traju više od godinu dana te je UB spreman za njihovo sprovođenje.

Foto: Wikipedia

Evropska unija je, da bi se suprotstavila dominaciji američkih univerziteta, na predlog predsednika Francuske Emanuela Makrona krenula u formiranje grupacija evropskih univerziteta. UB je u alijansi za koju može da se kaže da je Prva B liga- smatra Bulat.

Bulat je rekao da će studenti UB moći da slušaju predavanja profesora najboljih evropskih univerziteta. A isto tako i naši nastavnici će imati prilike da predaju na fakultetima iz alijanse.

Dobićemo priliku da razmenom iskustva sa najboljima iz Evrope implementiramo novostečena znanja u naš sistem i tako ga još više unapredimo.

Univerzitet u Beogradu biće nosilac razvoja u oblasti biomedicinskih nauka. Biće organizovan multidisciplinarni tim koji će da radi na razvoju nauke uz saradnju studenata- rekao je Bulat i naveo projekat -razvoja najmodernijih respiratora-.

Univerzitet u Beogradu će za planirane projekte u okviru alijanse 'Cirkle U' dobiti 700-800 hiljada evra.

(Izvor: Novas)

 

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR