Glas Javnosti

"UNIŠTAVA NAS ONO ŠTO BI TREBALO DA JE SVETO!" Sve više POZNATIH LIČNOSTI koji pozivaju na EKOLOŠKI USTANAK U SUBOTU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grupa ekoloških pokreta i udruženja okupljenih oko Ekološkog ustanka i Pokret Odbranimo reke Stare planine u subotu 11. septembra u 14 časova u Pionirskom parku u Beogradu, organizuje protest pod nazivom "Ustanak za opstanak - narod protiv Rio Tinta".Sve više javnih ličnosti, najviše glumaca, podržava borbu ekoloških pokreta.

Protest su  podržale su brojne organizacije i pojedinci. Podrška je stigla i od čuvene glumice Svetlane Cece Bojković koja je pozvala građene da dođu na protest.

Podrška je stigla i od čuvene glumice Svetlane Cece Bojković koja je pozvala građene da dođu na protest.

Ona je podsetila da Ustav Srbije svim građanima garantuje pravo na zdravu životnu sredinu. Preti nam veliko zagađenje, jer pored onih koji već ugrožavaju našu životnu sredinu, navela je Bojković, ozloglašena kompanija Rio Tinto planira da otvori rudnik litijuma u dolini Jadra. Dolazak Rio Tinta otvorio bi vrata svima koji bi da očiste svoju zemlju od zagađenja, pa bi Srbija tako bila pretvorena u jednu veliku deponiju, upozorila je poznata glumica i zapitala zbog čega se to radi, da li u ime napretka ekonomije, profita…   

 - Nema praštanja za trovanje prirode. To je zločin koji se ne prašta. Naš opstanak zavisi od zdrave prirodne sredine, kakav ćemo vazduh udisati i kakvu vodu piti. Zato dođite da zajedno dignemo glas u odbranu prirode - poručila je Bojković.

Među najnovijima, koja se pridružila apelu, je srpska glumica Vesna Čipčić.

- Volim svoju zemlju, volim svoje selo, svoj grad, volim šumu, volim reku, volim potok, volim planinu, volim parkove. E sve vam to ne damo i nećemo dozvoliti, to je naše!" - kategorična je srpska glumica.

Ona je pozvala sve one koji misle kao ona da dođu u subotu 11. septembra u Pionirski park i glasno kažu sve ovo što je ona izgovorila u video pozivu.

Glumac Srđan Timarov takođe se priključio borbi za ekološki čistu Srbiju. 

- Priča o tome ko i na koji način, i zašto nas je doveo do ove tačke, da nam je ovoliko uništena životna sredina, je besmislena. Kao što je besmislena i neka politika koja ima bilo koje planove, prirodne, ekonomske ili teritorijalne, jer nas i našu decu uništava ono što bi trebalo da nam daje život. Uništava nas vazduh, voda, zemlja, ono što bi trebalo da je sveto, da čuvamo i da budemo zahvalni. Stigli smo dovde, ali moramo da se borimo za ono što nam dolazi - poručio je Timarov.

On je poručio da moramo da svi probudimo, jer kasnimo i pozvao sve da se probude u ovoj borbi za ekološki čistu Srbiju.

Glumci Dragan Gagi Jovanović i Ljuba Bandović pozvali su kroz pesmu građane na "Ekološki ustanak". U spotu Gagi Jovanović i Ljuba Bandović na simboličan način pozvali su građane da dođu na protest.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR