Glas Javnosti

UMRO ZORAN ČIČAK, poznati tviteraš, osnivač Jugoslovenske levice i Pokreta slobodnih građana

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zoran Čičak, osnivač Jugoslovenske levice (JUL) i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG), preminuo je danas iznenada u svom domu u 60. godini.

Čičak je završio Pravni fakultet u Beogradu 1985. godine, a 1990. na istom fakultetu stekao je zvanje magistra pravnih nauka. Od 1987. do 1991. obavljao je poslove urednika u Centru za idejni rad Saveza socijalističke omladine Beograda.

Od 1992. do 1995, kako navodi, profesionalno je bio angažovan u političkom životu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, prvo kao potpredsednik Saveza komunista – Pokreta za Jugoslaviju u Srbiji, a zatim kao osnivač i član prve Direkcije Jugoslovenske levice (1994 – 1995). Na parlamentarnim izborima 1993. bio je kandidat za poslanika na listi Udružena levica, čiji je nosilac bio profesor dr Dragomir Drašković, ali nisu uspeli da uđu u Skupštinu Srbije, piše Istinomer.

U JUL-u je smenjen u leto 1995. Pričao je da je pomogao Mariji Milošević da napravi TV Košava.

Od 2001. do 2003. obavljao je, kako ističe, dužnost generalnog direktora kompanije "Euro–Balkan Enterprisa d.o.o".

Zoran Čičak bio je jedan od najpopularnijih tviteraša.
 
Nije to ni titula niti zanimanje, ali s obzirom na aktuelne događaje, za početak bi ga ovako trebalo predstaviti.

Britkim jezikom, satiričnim izrazom i humorom, uporno je kritikovao aktuelnu vlast i njene predstavnike, zbog čega je na ovoj mreži uživao veliku popularnost.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR