Glas Javnosti

Umro Oliver Antić! Profesor Pravnog fakulteta i srpski ambasador u Portugalu stradao od posledica nesrećnog slučaja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Završio je gimnaziju a zatim Pravni fakultet, na kome je magistrirao 1978. godine, a doktorirao 1983. godine.

Na Pravnom fakultetu u Beogradu je biran za: spoljnjeg saradnika, asistenta-pripravnika; asistenta, docenta vanrednog profesora i za redovnog profesora 1996.


Dužnost direktora za uporedno pravo obavljao je u periodu od 1997. do 2001. godine. Po donošenju Zakona o univerzitetu 1998. godine, aktivno je podržavao i sprovodio represiju nad profesorima i studentima Pravnog fakulteta.
Na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu predaje na predmetima: Nasledno pravo, Obligaciono pravo, Građansko pravo-Opšti deo i Stvarno pravo.
Bio je dekan Pravnog fakulteta u Beogradu od 1998. godine do oktobra 2000. godine.
Dekanat Antića obeležavaju brojne afere vezane za izbacivanje i sukob sa profesorima fakulteta (Vladimir Vodinelić, Vesna Rakić-Vodinelić, Dragor Hiber, Dragoljub Popović, Mirjana Stefanovski i dr.) zbog njihove političke nepodobnosti za vreme vlasti Slobodana Miloševića.
Antić je bio dugogodišnji aktivni član Srpske radikalne stranke.
Godine 2008, je učestvovao u osnivanju Srpske napredne stranke, a 2015. je imenovan za ambasadora Srbije u Portugaliji.
U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR