Glas Javnosti

Umesto na tezgi, roba u kombiju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tržnica u Mladenovcu zatvorena, trgovci snalažljivo dolaze do svojih starih mušterija sa pijace

Od uvođenja zabrane kretanja za starije od 65 godina i ukidanja prevoza, broj tezgi koje su radile na mladenovačkoj zelenoj pijaci, značajno se smanjio od četvrtka do nedelje kada su i bile otvorene. Međutim, pojedini trgovci su se snašli i robu su nudili iz kamiona parkiranih oko zelene tržnice. Zeleniša i voća, koji su najtraženiji, u kamionima nije bilo ali su se prodavali crni luk, krompir i kupus. Bilo je i onih prodavaca koji su iz gepeka nudili pečurke svojim stalnim kupcima.

Inače, Mladenovčani se godinama snabdevaju zelenišom i voćem kod svojih proverenih prodavaca na zelenoj pijaci, dok veliki marketi služe kao ispomoć. U ovoj prestoničkoj opštini postoje tri radnje iz lanca "Maksi", po jedna iz "Amana", "Disa" i prodavnica "Roda", koja se nalazi na kraju grada, a do koje bez gradskog prevoza ne mogu lako da stignu oni koji nemaju automobil. Osim njih, koji imaju "mini pijace", u ovoj varoši postoje još dve radnje koje prodaju samo voće i povrće. Zato su zeleniš Mladenovčani najviše kupovali na pijaci.

 
- Pijace u marketima su male, rafovi se brzo isprazne, a povrće nekada nije tako sveže - navodi Nada Milanović. - Sve ove radnje moraće da nabavljaju mnogo više povrća od postojećih dobavljača, ako to mogu, pošto je pijaca zatvorena. Meni to najteže pada jer sam imala svoju prodavačicu na pijaci. Ona ima neprskano povrće koje sam baš kod nje kupovala jer imam bebu.


SLIČNE CENE
Cene voća i povrća po marketima slične su pijačnim. To jedino teši sugrađane u ovoj situaciji. Ipak, na tržnici su mogli da se cenkaju, pa da za malo veće pare dobiju dve umesto jedne salate, kada trgovci ne žele da robu vraćaju kući.

 Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR