Glas Javnosti

UMESTO BUSPLUS STIGLA BEOGRADSKA : Počela PRODAJA nove KARTICE za gradski prevoz (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od danas je u prodaji nova kartica za javni prevoz - Beogradska kartica i neće se koristiti samo za prevoz već i za ostvarivanje raznih pogodnosti.

Kako je naglašeno na promociji nove kartice u Starom dvoru građani će od ponedeljka 12. jula uz personalizovanu karticu sa kupljenom mesečnom kartom za tekući mesec moći da koriste termine za plivanje na gradskim bazenima za samo jedan dinar i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zološki vrt za 350 umesto 550 dinara kolika je inače cena.

U planu je da sa novom Beogradska kartica će funkcionisati po principu dva novčanika gde će na jedan moći da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga i drugo.

 Nova Beogradska kartica će funkcionisati po principu dva novčanika gde će na jedan moći da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga i drugo.

 Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je rekao da ovaj dan predstavlja ispunjenje obećanja da BusPlus ide u istoriju.

 

– Danas promovišemo novu Beogradsku karticu. Po ugovoru je ta kartica trebalo da bude realizovana u prvih šest meseci, međutim, privatni partner je išao korak unapred, što smo mi podržali, a već od danas kreće prodaja novih Beogradskih kartica – naveo je Vasiljević.

Rekao je da će Beogradska kartica verovatno za svaku godinu imati malo drugačiji dizajn i da će se o tome dogovarati zajedno sa privatnim partnerom i naveo da su sugestije građana po tom pitanju uvek dobrodošle.

Vasiljević je rekao da su iz gradskog budžeta u protekle četiri godine uložena značajna sredstva za unapređenje sistema javnog prevoza putnika, kako kroz obnavljanje voznog parka GSP “Beograd’, tako i kroz povećanje plata u tom preduzeću.

Sistem naplate karata i upravljanja vozilima kakav se primenjuje u Beogradu, kompanija Kentkart iz Turske održava u 47 gradova na četiri kontinenta širom sveta.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR