Glas Javnosti

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U BORU: Ugašen požar na gradskoj deponiji!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Štab za vanredne situacije grada Bora ukinuo je vanrednu situaciju na delu teritorije grada koja je juče bila proglašena zbog požara na gradskoj deponiji koji je saniran.

- Veliku pomoć su nam pružili pripradnici Vatrogasne brigade i kompanija Zijin koja nam je pomogla sa mehanizacijom. Desilo se da se požar proširio na drugi deo deponije ali smo uspeli da do danas prepodne požar poptuno lokalizujemo i da ugasimo dimna žarišta. Očekujemo da do kraja večeri poptuno eliminišemo još dva do tri izvora dima. Predstoji nam redovno održavanje deponije nasipanjem materijala i dovođenje u redovno stanje-kazao je Igor Mitrović, direktor JKP „3.oktobar“, prenosi "Blic". 

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je izrazio zahvalnost vatrogascima, kompaniji Zijin koja je ustupila mehanizaciju i drugim preduzetnicima koji su pomogli u gašenju požara.

 

Odluka o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije grada doneta je juče kako bi se omogućilo angažovanje dodatne mehanizacije koja će učestvovati na gašenju požara na deponiji.

Uzrok požara biće naknadno utvrđen, ali se pretpostavlja se da je razlog požara deponovanje i odlaganje lako zapaljive materije na gradskoj deponiji

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP