Glas Javnosti

UKINUTA REŠENJA! Ziđin odustao od geoloških istraživanja na Kosmaju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija Srbija Ziđin majning d.o.o. Bor donela je odluku o odustajanju od daljih geoloških istraživanja polimetalične mineralizacije na području Babe – Ljuta Strana na Kosmaju.

Reč je o istražnom polju koje se nalazi na teritoriji opština Barajevo, Sopot i Voždovac, saopšteno je iz kompanije.

Odluka je, kako su naveli, doneta na osnovu analiza koje je kompanija „Serbia Zijin Mining d.o.o. Bor“ intenzivno sprovodila o isplativosti nastavka istraživanja, zaštiti životne sredine, kao i nemogućnosti da budu ispunjeni svi uslovi za nastavak dobijanja potrebnih dozvola za istraživanje i nastavak ostalih proceduralnih aktivnosti kada je reč o istraživanju na ovom prostoru.

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije donelo je danas, na zahtev „Serbia Ziđiin majninga“ (Serbia Zijin Mining) iz Bora, rešenje kojim prestaju da važe ranije data istražna prava ove kompanije na području Babe – Ljuta Strana na Kosmaju, na teritoriji opština Barajevo, Sopot i Voždovac, za geološka istraživanja više olova, cinka, bakra, srebra i zlata.

Istražna prava na ovom području prvobitno su dodeljena 2012. godine privrednom društvu Balkan Exploration and Mining d.o.o. iz Beograda i potvrđena su po novom zakonu 2015. godine, a zatim produžavana 2017. i 2020. godine.

U međuvremenu, zbog promene vlasničke strukture kod prvobitnog nosioca prava, istražna prava na ovom području preuzela je kompanija Srbija Ziđin majning d.o.o. Bor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR