Glas Javnosti

UHVAĆEN! Savo Manojlović ušao u Nemanjinu 11 (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predstavnici tima “Kreni – Promeni” predali su Vladi Srbije zahteve i peticiju pod nazivom “Stop rudniku litijuma! Rio Tinto - Marš sa Drine!” sa 292 hiljade potpisa građana kojom se traži zabrana projekta rudnika litijuma i metaloprerađivačkog kompleksa u dolini Jadra.

Peticiju su podržali brojni stručnjaci i ekološke i druge organizacije. 

– Peticija je samo jedan od koraka u borbi u kojoj se zalažemo za poštovanje srpskog Ustava i u kojoj stojimo uz stanovnike Jadra, ali i sve građane Republike Srbije koji mogu trpeti posledice ovog ekološki katastrofalnog projekta – navodi se u peticiji.

Građani Srbije i njen narod, kako se ističe, imaju pravo na čist vazduh, čistu vodu i zdrave uslove života.

Zaustavite prljavi rudnik litijuma Rio Tinto i zaštitite ljude, naše nasleđe, našu životnu sredinu i reke u dolini Jadra, poručuju potpisnici peticije.  

Povodom predaje peticije ispred Vlade Srbije održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili Savo Manojlović iz tima “Kreni – Promeni” i dr Dragana Đorđević, naučni savetnik, koja je za “Glas javnosti” govorila o štetnosti potencijalnog rudnika litijuma u dolini Jadra po životnu sredinu. Šta su rekli, pogledajte u priloženom videu. 

BONUS VIDEO: Poznati reditelj priča šta je predvidelo smrt legendarnog pevača

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR